Història

L’empresa fou fundada l’any 1890 pel Sr. Josep Sabata Carreras que va venir de Solsona i es va establir com a fuster del poble de Gironella. D’aquí vé el nom de Mobles Solsona, perquè –com sol passar en els pobles- a casa del senyor Sabata era, i és encara, a “Cal Solsona”.

El seu fill, Agustí Sabata Casellas va continuar l’ofici de fuster, però va enfocar el negoci cap a l’ebenisteria de mobles de qualitat, acabats amb marqueteria i detalls amb full d’or. A més, va obrir l’actual botiga de Mobles Solsona iniciant així l’activitat comercial de l’empresa.

Josep Sabata Feliu, fill de l’Agustí (3ª generació),va continuar la fabricació i comercialització de mobles de qualitat i, cap al final d’aquesta etapa, instaurà la fabricació en sèrie de mobiliari. Aquest fet va comportar una expansió de l’empresa, ja que es va poder ampliar el tipus de client que es tenia fins al moment, passant del client particular -que adquiria mobiliari per la llar- a la realització d’instal•lacions, com per exemple l’Hotel Picancel de Vilada l’any 1926, on ja es van fabricar els armaris, dormitoris,… en sèrie.

Agustí Sabata Vidal, fill del Josep (4ª generació), impulsa el disseny, fabricació i comercialització a nivell nacional d’una línia pròpia de mobiliari per a la llar a través de l’elaboració de catàlegs on es presenten mobles per a dormitoris, menjadors i rebedors. La comercialització d’aquest mobiliari es realitza a través de diferents botigues de mobles d’Espanya.

Xavier Sabata Pasola, fill d’Agustí (5ª generació), crea l’oficina tècnica per al desenvolupament de projectes d’interiorisme, formada per un equip expert de decoradors, la qual es converteix en la clau fonamental de la filosofia d’aquesta empresa.

L’any 1996 es reforma totalment l’exposició de Mobles Solsona, adaptant-la a les necessitats de l’empresa i del producte a comercialitzar, el mobiliari de disseny, incorporant les últimes tendències en decoració d’ambients.